CrossFit Kids

High Intensity Interval Training

CrossFit Kids is gebaseerd op het CrossFit programma van Greg Glassman en is ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 16 jaar. De focus ligt op goed bewegen tijdens de kinder- en pubertijd. Op een leuke, speelse en soms competitieve manier maken we kinderen sneller, sterker, fitter en vaardiger zodat hun zelfvertrouwen groeit. Veiligheid, fun en samenwerken staan hierbij centraal. Plezier staat bij iedere training voorop en spelenderwijs ontwikkelen de kinderen een stevige basis voor een gezond, fit en actief leven.

Het CrossFit trainingsprogramma voor kinderen is schaalbaar voor ieder kind, ongeacht leeftijd of ervaring. De trainingen worden gegeven door gecertificeerde CrossFit Kids Coaches. De groepen houden we klein zodat elk kind persoonlijke aandacht krijgt. Je wordt samen met je kind de eerste keer ontvangen door de CrossFit Kids coach. We beginnen de les altijd met een warming-up en daarna zal een CrossFit oefening worden uitgelegd. Hierna wordt in teamverband of met z’n tweeën een korte workout gedaan.

WOD =
workout of the day

WOD is een term die vaak voorbij komt bij CrossFit Kids. Het staat voor “Workout Of the Day”. Elke WOD is anders, zodat kinderen nooit dezelfde training uitvoeren.

RX

Bij elke CrossFit work-out wordt het aantal herhalingen en het gewicht dat je moet gebruiken vermeld. Voer je de work-out uit zoals beschreven, dan wordt dat omschreven als Rx. Rx is de Engelse term voor “as prescribed” dat in het Nederlands “zoals voorgeschreven” betekent.

Scaling

Indien je afwijkt van de beschreven herhalingen of gewichten – bijvoorbeeld om de workout lichter te maken – dan wordt dat “scaling” genoemd. Dit kun je het beste vertalen als “aanpassing” op verschillende prestatieniveau’s.

need to know

Join The Community

sport samen met vriendjes en vriendinnetjes